Український малий та середній бізнес отримає $15 млн на розвиток

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надасть $15 млн на фінансування українських компаній в сфері IT, легкої промисловості та АПК

Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

У IFC вважають, що це прискорить економічне зростання в Україні і створить багато нових робочих місць.

Кошти спрямовані до фонду прямих інвестицій Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) під керуванням Horizon Capital. Загалом капітал нового фонду складе $150 млн.

Окрім IFC, фонд профінансують також Європейський банк реконструкції і розвитку, Німецький банк розвитку, Голландський банк розвитку і Western NIS Enterprise Fund, який фінансується урядом США фонд. Очікується, що цей фонд інвестує в 10-15 компаній від $5-20 млн США на кожну.

Читайте також: Підтримати малий бізнес. Як Україна відстала від світу

"Середній та малий бізнес можуть посприяти економічному зростанню, завдяки конкурентоспроможної робочої сили, великого внутрішнього ринку і близькістю до Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

IFC є членом World Bank Group і найбільшим установою глобального розвитку з орієнтацією на ринки, що розвиваються. За минулий код корпорація надала $ 19 млрд країнам, що розвиваються з метою побороти злиднів і стимулювати економічне зростання.

Horizon Capital давно співпрацює з IFC. Раніше в 2008 році Міжнародна фінансова корпорація також підтримала фонд Emerging Europe Growth Fund II під керуванням Horizon, який орієнтувався на Україну.