https://static.espreso.tv/uploads/article/2448175/imagesim578x383-rr.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "Світ повинен сприймати заяви про "Малоросію" як позицію президента Росії Володимира Путіна, що свідчить про його агресивні плани" }

В уряді радять серйозно ставитися до заяв про "Малоросію", за якими стоїть Путін

Світ повинен сприймати заяви про "Малоросію" як позицію президента Росії Володимира Путіна, що свідчить про його агресивні плани

Про це в ефірі "Українського радіо" заявив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, повідомляє Еспресо.TV.

Говорячи про заяву ватажка "ДНР" Олександра Захарченка стосовно того, що на окупованих територіях необхідно створити "Малоросію", він зауважив, що багато хто сприймає такі слова окупантів іронічно, адже Захарченко, насправді, нічого не вирішує.

Попри це, за його словами, вказівки говорити такі речі бойовикам віддає Путін, тому до них необхідно поставитися серйозно, як це зробили США та країни Євросоюзу.

 Читайте також: Що Україні робити з Малоросією Захарченка

"Західний світ, передусім США, повинні з усією серйозністю поставитись до цієї проблеми, оскільки такі агресивні дії Кремля загрожують безпеці усієї Європи і Західної цивілізації. І нарешті розглянути питання надання Україні летальної зброї, яка має сучасні параметри і може застосовуватись у випадку агресивних дій РФ на наших кордонах", - наголосив Кириленко.