Майже половина українців "за" позачергові вибори в Раду, - опитування

Майже половина українців погоджується з проведенням позачергових виборів у Верховну Раду

Про це повідомляється в даних загальнонаціонального опитування населення фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

"Відносна більшість підтримує ідею проведення позачергових парламентських виборів - 48 відсотків, це майже половина. Дещо менше - ні, 35 відсотків", - розповів політичний аналітик фонду Олексій Сидорчук, повідомляє Укрінформ.

Найбільше з цією ідеєю погоджуються жителі сходу - 61% та центру - 48%, на півдні позачергові вибори підтримують 43%, а на заході країни лише 36%.

За словами Сидорчука, 65% опитаних українців готові проголосувати у позачергових виборах, якщо вони відбудуться найближчим часом.

Згідно з результатами опитування, на вибори проходять 7 партій. Проте лише 24% опитаних погодились з тим, що є партія, яка відображає їхні інтереси.

"Низький рівень довіри до партій відображається і в тому, що громадяни переконані, що їхня діяльність не відповідає демократичним стандартам, вони відстоюють не інтереси виборців, а інтереси своїх лідерів і фінансових спонсорів", - пояснив Сидорчук.