Відома українська компанія звернулась до Європи через несправедливі санкції

Головний акціонер "М.С.Л." Маркос Шиапаніс звернувся з листом до Європейської Бізнес Асоціації, яка вже 18 років захищає інтереси іноземних та вітчизняних інвесторів в Україні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу М.С.Л.

Привід для звернення - упереджене ставлення з боку органів державної влади України до «М.С.Л.», найбільшого та досвідченішого вітчизняного лотерейного оператора. 

У своїй заяві Шиапаніс докладно розповів про ситуацію, яка склалась навколо «М.С.Л.» за останні роки. Зокрема, йдеться про необґрунтоване та безпідставне застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій.

З листа Шиапаніса до керівництва Європейської Бізнес Асоціації: «За моєї ініціативи, як бенефіціарного власника ТОВ «М.С.Л.», СБУ було відкрито кримінальне провадження та проведено розслідування щодо встановлення наявності фактів і дій, які могли б стати підставою для застосування санкцій до ТОВ «М.С.Л.».

У результаті кримінальне провадження було закрите в березні 2017 року у зв’язку з відсутністю порушень.

Майже півтора роки компанія «М.С.Л.» намагається відстоювати свої права у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ). Ми цілковито переконані у своїй правоті, оскільки працюємо на українському ринку виключно у правовому полі, а внесення нашої компанії до санкційного списку вважаємо помилкою».

3 серпня 2017 року відбулась зустріч між представниками Європейської Бізнес Асоціації та оператора державних лотерей «М.С.Л.».Від української компанії у переговорах брали участь віце-президент «М.С.Л.» Євген Власенко та партнер юридичної компанії Jurimex Марина Слободніченко. 

Під час зустрічі Власенко зробив заяву, що «М.С.Л.» продовжує послідовно відстоювати своє право на повноцінну роботу в Україні. І в ситуації, коли влада не хоче вирішувати проблему, що склалася, наступним кроком є залучення європейських інституцій для її вирішення. 

Читайте також: Монополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра

16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти ряду російських компаній. У цей список потрапив і оператор державних лотерей М.С.Л.