Президент відомої української компанії розповів, як їх випадково затягнули в санкційний список

Відома лотерейна компанія М.С.Л. випадково потрапила в список антиросійських санкцій України

Про це у своєму Facebook написав президент компанії М.С.Л. Георгій Ложенко.

За словами Ложенка в 2015 році РНБО внесла компанію М.С.Л. в список російських компаній, на які розповсюджуються українські санкції. Головний аргумент СБУ, яка пропонувала компанію в цей список - лист 7-річної давності.

"В 2010 році я запропонував Мінфіну залучити гроші від лотерей на фінансування Євро-2012. Тодішній уряд попросив довести, що у компанії є впливовий фінансовий партнер. Тому М.С.Л. написала листа, в якому ми розповідали, що партнерами реалізації проекту може стати "Альфа-групп", якій належить російський "Альфа-Банк", - написав президент МСЛ.

Як говорить Георгій Ложенко сам Альфа-банк і тоді, і зараз не був в структурі власності компанії.

"В ЗМІ згадується, що "Альфа-групп", яка належить російському олігарху Михайлу Фрідману, є власником М.С.Л. Насправді, єдині фінансові відносини М.С.Л. і "Альфа-групп" - звичайний кредит в "Альфа-банк", - додав він.

За його словами у структурі власності М.С.Л. є тільки громадяни України і Кіпру. Подивіться держреєстр. Головний власник ТОВ "М.С.Л." є Evolot Limited (Кіпр). А кінцевим бенефіціаром -  є кіпріот Маркос Шиапаніс.

"З ініціативи нашої компанії СБУ відкрила кримінальне провадження і провела службове розслідування щодо дій, які могли б стати причиною потрапляння М.С.Л. в список санкцій. В березні 2017 року провадження було закрите через відсутність порушень компанією", - написав Ложенко.

Також, за його словами, в 2013 році М.С.Л. виплатила в бюджет 300 млн гривень податків. В 2016 році нам вдалося виплати всього 21 млн грн.

"От і виходить, що через несправедливу ситуацію з санкціями, держбюджет недоотримує гроші", - підсумував Ложенко.

Читайте також: Монополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра

16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти ряду російських компаній. У цей список потрапив і оператор державних лотерей М.С.Л.