Україна не виробляла двигуни для балістичних ракет після 1991 року, - "Південмаш"

Єдине в Україні ракетобудівельне підприємство "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" сьогодні не має можливостей для виробництва двигунів для бойових балістичних ракет

Про це повідомляє прес-служба конструкторського бюро "Південне", яке є розробником ракетних технологій.

"Починаючи з 1991 року, технологічні лінії для виробництва двигунів на держпідприємстві "ВО "Південмаш" з характеристиками, які були аналогічні двигуну РД-250, були частково демонтовані. Виробнича лінія для створення балістичних ракет SS-18 і двигунів для них була повністю знищена. У зв'язку з цим підприємство не має в своєму розпорядженні виробничих потужностей для виробництва двигунів зазначеної конфігурації", - йдеться у повідомленні.

За інформацією КБ, після 1991 року Україна не виробляла балістичні ракети ні для Російської Федерації, ні для власних потреб, ні для будь-якої іншої країни.

Читайте також: Україну записали в спільники КНДР по ядерній зброї. Чому це не схоже на правду

Всі двигуни, які були придатні для використання, включаючи двигун РД-250, залишали територію "Південмашу" виключно у складі ракет. Єдиний двигун, який поставлявся "Південмашем" як окремий компонент - це двигун VG143 для четвертого ступеня європейської ракети-носія Vega.