Сенсації не сталося. Російські пранкери допитали керівника "Південмашу" щодо "двигунів для КНДР"

Російські пранкери намагалися розіграти гендиректора "Південмашу" Сергія Войту, зателефонувавши йому нібито від імені секретаря РНБО Олександра Турчинова

Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Співбесідник попросив очільника "Південмашу" надати інформацію про джерела витоку технологій в Північну Корею.

Російські пропагандисти взяли окреме висловлювання Войта й почали розповідати, що КНДР могла отримати українські ракетні двигуни через Китай.

Читайте також: Як СРСР створював "корейську ДНР". Історія виникнення Північної Кореї

"Ми туди не входимо, чесно кажучи. Ми цим ніколи не займалися. Вони (китайці - ред.) працюють з ними по всіх цих справах. Може бути, щось через Китай могло піти, я так думаю. Це мої припущення", - цитують Войта російські ЗМІ.

Окрім того пранкери розпитували про співпрацю підприємства з Південною Кореєю та про можливий продаж "Південмашу".

"Однак, нічого сенсаційного і, тим більше, скандального з вуст керівника "Південмашу" не пролунало", - заявляє прес-служба компанії на своєму офіційному сайті.

"Проте, автори сюжету спробували шляхом перекручування слів Войта і приміщення їх в контекст міркувань про скандал з північнокорейськими ракетами створити враження, що, говорячи про співпрацю КБ "Південне" і Кореї, малося на увазі співпрацю з КНДР. Це не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ядерна зброя для КНДР. Як Україні перестати бути мамонтом

Натомість КБ "Південне" багато років співпрацює з Південною Кореєю (Республікою Корея). З недавніх пір в цю співпрацю був залучений і Південмаш. Перші контракти були успішно виконані, наразі партнерські відносини Південмашу з Корейським інститутом аерокосмічних досліджень (KARI) продовжують успішно розвиватися.

"При цьому про жодну співпрацю "Південмашу" або КБ "Південне" з підприємствами та організаціями Північної Кореї мова ніколи не йшла", - наголошують у прес-службі.

Що стосується можливого продажу "Південмашу", то відповідно до чинного законодавства України підприємство не підлягає приватизації і не може бути корпоратизовано.