Міжнародний стандарт блокчейну розробляє агент ФСБ, - російські ЗМІ

До комітету з розробки стандарту технології блокчейн, створеного при Міжнародній організації стандартизації, увійшли представники Росії, зокрема, співробітник ФСБ Григорій Маршалко

Про це повідомляють "Ведомости" із посиланням на джерела в комітеті.

Сам Маршалко коментувати свою участь в комітеті відмовився, порадивши звернутися до прес-служби ФСБ. При цьому він підтвердив, що представляє ФСБ в російському комітеті Росстандарта по стандартизації криптографії.

Читайте також. Що таке біткоін. Все про найчеснішу валюту

Водночас заступник начальника лабораторії компанії "Інфотекс" Максим Шевченко, який також входить до комітету, пояснив, що російська делегація, яка бере участь у розробці стандартів блокчейна, складається з членів російського комітету Росстандарта зі стандартизації криптографії.

ФСБ керує роботою комітету Росстандарта, його голова - співробітник ФСБ.

Читайте також. Біткоін розділився і подорожчав. Що це означає

За даними видання, найближчим часом у Росії створять окремий комітет із блокчейну. У серпні Росстандарт почав набирати до нього експертів.

Блокчейн (ланцюжок блоків транзакцій) - розподілена база даних, що підтримує постійно зростаючий перелік записів, захищена від підробки та переробки. Блокчейн покладено в основу криптовалюти "біткоін", для якої технологія є бухгалтерською книгою всіх операцій.