Кличко написав The Economist, який відніс Київ до 10 найгірших міст

Мер Києва Віталій Кличко запросив до столиці України аналітика видання The Economist та пообіцяв йому особисту екскурсію містом

Про це йдеться в листі мера столиці, який оприлюднило у Twitter Посольство України у Великій Британії.

"Я дуже поважаю видання The Economist і завжди читає його з великим задоволенням, оскільки цікаві статті та аналітика - це безцінне джерело інформації для мене", - пише Кличко.

За словами, Кличка у нього склалося враження, що аналітики The Economist, які віднесли Київ до найгірших міст для життя, просто ніколи в ньому не бували.

"На жаль, у мене склалося враження, що ви ніколи не були в нашому надзвичайному європейському місті, яке щорічно проводить численні міжнародні події найвищого рівня як то: два пісенні конкурси "Євробачення", Чемпіонат Європи, багато міжнародних та європейських спортивних чемпіонати, не кажучи вже про мільйони туристів, які відвідують Київ щороку", – пише Кличко.

В свою чергу мер Києва запросив до столиці Джона Копстейка, провідного аналітика The Economist, щоб він особисто впевнився, що його видання помилилося.

"У зв'язку з цим, шановний пане Копстейк я хотів би запросити вас відвідати наше прекрасне історичне і європейське місто в будь-який зручний для вас час. Якщо ви приймете мою пропозицію, я особисто і з великим задоволенням влаштую вам екскурсію по нашому місту", - запропонував мер.