Бюджет втратить мільярди, якщо на лотерейному ринку залишиться один монополіст, - президент МСЛ

Бюджет може втратити мільярди або навіть десятки мільярдів гривень, якщо на лотерейному ринку залишиться лише одна компанія-монополіст

Про це у ефірі Еспресо.TV розповів президент МСЛ Георгій Ложенко.

Він прокоментував проект Міністерства фінансів, який повинен визначити подальші рамки існування лотерейного бізнесу.

"Я не чув, щоб експертів залучали до розробки нових правил видачі ліцензій на лотереї. Я можу припустити, що чиновники залучали до цього представників "Національної лотереї" або аутсорсинг, який обслуговує цю компанію. Головна проблема проекту нових ліцензійних умов - це відсутність реального механізму контролю за обігом коштів. Є підміна понять. Те, що пропонує Мінфін — це рудимент 90-х років. Зараз за такою системою не працює жодна цивілізована країна", - сказав Ложенко.

За його словами, у проекті є вимоги щодо менеджменту компаній, які проводять лотереї, але немає вимог щодо власників. Однак, такі вимоги є у ліцензіях на банківську діяльність або на створення засобів масової інформації.

"Якщо такі правила будуть ухвалені, то монополістом стане "Національна лотерея", яка ще 2 роки тому змінила власника на нікому невідомого громадянина. Нашу компанію та колег з Patriot намагатимуться прибрати з ринку, але це може бути лише незаконним шляхом", - додав Ложенко.

За його оцінкою, бюджет може втратити мільярди або навіть десятки мільярдів гривень, якщо на ринку залишиться лише одна компанія-монополіст.

Читайте такожМонополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра