"Українська правда" розповіла, чому до них прийшла СБУ

Служба безпеки України начебто звинувачує видання у розголошенні державної таємниці

Про це повідомляє  "Українська правда" з посиланням на лист, який начебто вручили слідчі.

Зазначається, що Служба безпеки України просить видання тимчасово вилучити із загального доступу статтю про зрив державної програми реформування оборонно-промислового комплексу, бо вбачає у ній розголошення державної таємниці.

"У листі зокрема сказано, що слідчим відділом Головного управління СБУ в Києві та Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №22017000000000256 за ознаками вчинення злочину, передбаченого за ч.1 ст. 328 КК України", - пише видання.

У документі йдеться про те, що начебто досудове розслідування встановило, що розміщена 24 січня 2017 року на сайті видання стаття "Сучасну зброю для армії знову відклали "на завтра", містить окремі відомості щодо проекту Державної програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2020 року.

"У слідства є підстави вважати, що окремі відомості вищевказаної статті містять інформацію з обмеженим доступом, розповсюдження якої може завдати шкоди національній безпеці України у сфері оборони", - пише видання з посиланням на СБУ.

Видання пише, що Служба безпеки просить зняти з сайту вищевказаний матеріал.