"Захід-2017": у НАТО порівнюють навчання з підготовкою до великої війни

Спільні масштабні військові навчання Росії і Білорусі "Захід-2017" схожі на підготовку до великої війни

Про це заявив очільник Військового комітету НАТО генерал Петр Павел, повідомляє видання Delfi.

Він зазначив, що Альянс прагне відновити військові зв'язки з Кремлем, щоб під час маневрів уникнути "небажаних потенційно можливих інцидентів". Попри це, російські війська не дотримувалися встановлених принципів щодо маневрів, хоч і запевняли, що навчання не спрямовані проти НАТО.

За його словами, у навчаннях беруть участь від 70 до 100 тисяч військових, хоч у Москві стверджують, що їх всього 12,7 тисяч.

Читайте також: Як проходять українсько-американські військові навчання "Rapid Trident −2017". Фоторепортаж

"В цілому те, що ми бачимо, це серйозна підготовка до великої війни. Якщо дивитися на навчання так, як їх представляє Росія, хвилювань б не було. Але якщо дивитися на них більш широко, то у нас повинна бути стурбованість, оскільки ці навчання не повністю "прозорі", - наголосив Павел. 

Він додав, що Альянс має велику кількість військових сил в країнах Балтії і в Чорному морі, тому можливість виникнення інцидентів є досить високою через фактори людської або технічної помилок.  

Читайте також: "Захід-2017": Чому всі бояться військових навчань Росії в Білорусі

"Ми повинні бути впевнені, що не відбудеться ескалації конфлікту в результаті ненавмисних інцидентів", - підсумував Павел.