В уряді розповіли, скільки миротворців ООН потрібно на Донбасі

За оцінками української сторони, кількість миротворців Організації Об'єднаних Націй на Донбасі має сягати від 40 до 60 тисяч вояків

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передають "Новости Донбасса".

"Якщо взяти за зразок миротворчі операції, які проводилися на Балканах, і порівняти з площею тих країн і площею неконтрольованих територій на Донбасі, то за нашими оцінками, кількість миротворців має сягати від 40 до 60 тис. осіб. Тому що потрібно мати на увазі, що миротворці мають забезпечувати мир по всій неконтрольованій території, а не тільки або вздовж кордону, або вздовж лінії розмежування, як це пропонує Росія", - сказав він.

Читайте такожПутін поступився щодо миротворців на Донбасі. Яка ціна цих "поблажок" для України

Щодо національного складу місії, на думку заступника міністра, це мають бути представники нейтральних країн.

"Жодним чином там не мають бути присутні представники Росії, а також країн, які є сателітами РФ, наприклад Вірменії, Казахстану та інших", - додав він.

На думку Туки, виходячи з того, що зазвичай такі дії вимагають чималих коштів і забезпечення миротворців здійснюється на належному рівні, "бажаючих не забракне".