У США вперше судитимуть за шахрайство на біржі криптовалют

Комісія з цінних паперів і бірж США порушила першу справу за шахрайство з ICO - первинним розміщенням криптовалюти, який є аналогом біржі IPO

Про це повідомляється в опублікованій заяві комісії.

У шахрайстві звинувачують підприємця Максима Заславського, який заснував компанії Diamond Reserve Club World (DRC World) і REcoin Group Foundation.

За даними американської влади, компанії торгували Не підкріпленими цінними паперами та криптовалютою, якої не існує.

Зазначається, що підприємець нібито обіцяв клієнтам REcoin повернути гроші через акції нерухомості. Він стверджував, що має команду інвесторів, юристів і бухгалтерів, якої, за твердженням Комісії, не було.

Заславський використав цю схему із своєю другою компанією Diamond Reserve Club World. Ця компанія підкріплювала вкладення в криптовалюту доходами від продажу алмазів і знижками для членів клубу.

При цьому, підприємець завищував суму інвестицій – замість $300 тис., які залучила REcoin, він говорив про $2-4 млн, повідомили в комісії.

Комісія з цінних паперів заморозила активи Заславського та його компаній. Якщо звинувачення підтвердяться, то він повинен буде повернути кошти клієнтам і виплатити штраф.

У коментарі виданню Anycoin news, Заславський заявив, що має намір воювати, а його компанії нікого не обманювали. Він запропонував повністю повернути кошти усім бажаючим.