Міноборони Польщі передало слідству нові матеріали щодо Смоленської катастрофи

Міністерство оборони Польщі передало до національної прокуратури додаткові матеріали з розслідування Смоленської катастрофи

Про це повідомляє прес-центр МВС Польщі.

Претензія правоохоронців полягає в тому, що екс-президент Польщі Дональд Туск у квітні 2010 року не призначив Комісії державної авіації з розслідування авіакатастроф у справі Смоленської трагедії.

Польське МВС вважає, що відповідно до російсько-польського договору від 14 грудня 1993 року керівництво країни мало б наполягти на взаємному розслідуванні. Ця угода гарантувала рівність сторін і співпрацю при розслідуванні причин катастрофи з польським керівництвом 10 квітня в 2010 році.

Слідство вважає, що Туск прийняв рішення без належного вивчення ймовірно в день авіакатастрофи.

Серед направлених документів польського МВС прокуратурі, присутні також матеріали у справі екс-міністра інфраструктури Цезаря Ґрабарчика, а також Едмунда Кліха, який, як голова Комісії державної авіації з розслідування авіакатастроф, прийняв з рук прем'єра Росії Володимира Путіна посаду члена російської комісії.

Крім того, ці матеріали містять інформацію про три телефонні розмови Туска, які він провів з тодішнім прем'єром Росії Володимиром Путіним і дві бесіди з президентом Дмитром Медведєвим в день катастрофи.