У Греції дозволили "змінювати" стать без операції

У грецькому парламенті схвалили новий закон, який полегшить зміну юридичної статі, для якої відтепер хірургічне втручання не буде обов'язковою умовою

Про це повідомляє BBC.

“Громадяни віком від 15 років тепер зможуть змінити свою стать за рішенням суду, і для цього від них не вимагатимуть здійснення медичної операції”, - йдеться у повідомленні.

Законопроект, який знімає медичні вимоги з процесу зміни юридичної статі, схвалили 171 голосом в 300-місному парламенті Греції. Як зазначається, відповідно до старого закону, ті, хто бажали змінити свою стать в офіційних документах, повинні були пройти хірургічну операцію зі зміни статі та медичні тести.

Такий закон критикували правозахисні організації та активісти ЛГБТ. Правозахисна організація ILGA-Europe назвала його "застарілою і гнітючою практикою". У свою чергу консервативні політики заявили, що з 15 років такі рішення приймати зарано.

Читайте також: 10 міфів про ЛГБТ: Діти в одностатевих шлюбах, збочення та ВІЛ

Лідер консервативної опозиційної партії "Нова демократія" Кіріакос Мітсотакіс заявив: "Для нас немислимо дозволити 15-річним дітям вживати алкоголь, але ми дозволяємо їм прийняти таке важливе рішення"

Закон також розкритикувала грецька православна церква, яка назвала його аморальним та закликала анулювати. " Це заперечує звичаї та здоровий глузд, і, перш за все, руйнує людей" - сказали представники церкви.