Накопичувальна пенсійна система повинна бути недержавною, - Рева

Загальнообов'язкова накопичувальна пенсійна система повинна бути недержавною, а внески до неї мають платити працівники замість роботодавців

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час круглого столу, передає "Дзеркало тижня".

"В сьогоднішньому законі передбачено, що загальнообов'язкова державна пенсійна система повинна бути державною. Якщо залишається норма цього закону, то люди, які повинні платити внески, вони повинні потрапляти в цей державний накопичувальний фонд, хоча багато експертів і народних депутатів, і особисто я вважаю, що це повинні бути недержавні фонди", - розповів міністр.

Рева пояснив, що накопичувальна система повинна бути обов'язковою. Однак громадяни самі повинні обирати недержавний пенсійний фонд.

На думку міністра, солідарна пенсійна система є питанням соціального забезпечення, а накопичувальна пенсійна система є фінансовим питанням, оскільки акумульовані в неї кошти необхідно вигідно вкладати.

"Якщо це будуть недержавні фонди, виникає питання, хто повинен платити. Сьогодні в солідарну систему платить роботодавець єдиний соціальний внесок. Якщо ми говоримо про накопиченні, то я думаю - хоча тут можуть бути різні думки - що повинен платити сам працівник, із свого заробітку, тому що це його кошти, які він повинен накопичити", - сказав він.

Читайте також: Відповіді на всі питання про нові пенсії в Україні. Навіщо взагалі щось змінювати