До завершення конкурсу "Еспресо. Вибір читачів" залишилось 10 днів

До завершення фінального етапу книжкового конкурсу "Еспресо. Вибір читачів" залишилося 10 днів

Голосування за кращі книжки для дорослих та дітей наразі відбувається в бібліотеках по всій Україні. Обрати кращу з запропонованих книг можна до 31 жовтня поточного року.

До фіналу дійшли сім видань. Книжки для дітей: “Де Ойра?”, Таня Стус (Вид-во "Vivat"), “Місто Тіней”, Мія Марченко (Вид-во "Фонтан Казок"), “Голосно, тихо, пошепки”, Творча майстерня «Аґрафка», Романа Романишин, Андрій Лесів ("Видавництво Старого Лева").

Книжки для дорослих: “Баборня”, Лаюк Мирослав ("Видавництво Старого Лева"), “Земля загублених, або маленькі страшні казки”, Катерина Калитко ("Видавництво Старого Лева"), “ДНК”, С. Жадан, М. Кідрук, Фоззі, І. Карпа, Ю. Винничук, А. Кокотюха, В. Рафєєнко (Вид-во "Клуб Сімейного Дозвілля"), “Точка нуль”, Артем Чех (Вид-во "Vivat").

Нагадаємо, книжкова премія “Еспресо. Вибір читачів” заснована телеканалом Еспресо. Її презентація відбулась в травні 2017 року в рамках Книжкового Арсеналу в Києві. Впродовж червня за пропозиціями видавництв був сформований список з понад ста книг. Далі над виданнями працювали дві групи експертів – окремо в номінаціях доросла та дитяча література.

Другий етап премії “Еспресо. Вибір читачів” завершився в серпні. Експертне журі дорослої та дитячої номінації визначило, твори для дітей та дорослих, які перешли до 3-го етапу конкурсу. Переможців визначать читачі у бібліотеках по всій Україні до кінця жовтня 2017 року.