Британія перевіряє вплив росіян на Brexit із використанням Facebook

Парламент Великої Британії звернувся до компанії Facebook за інформацію щодо будь-якої оплаченої діяльності у соцмережі з акаунтів, пов'язаних із Росією

Про це повідомляє Deutsche Welle.

При цьому запит стосується як періоду цьогорічних парламентських виборів у Великій Британії, так і проведення референдуму з питання Brexit - виходу країни з ЄС.

Звернення до засновника та керівника Facebook Марка Цукерберга направив голова парламентського комітету з питань цифрової безпеки, ЗМІ та спорту Даміан Коллінз. Мета запиту - збір доказів для розслідування про створення фейкових новин.

"Частину цього розслідування буде зосереджено на ролі іноземних граців, які зловживають платформами на кшталт вашої з метою втручання у політичний дискурс інших країн", - написав Коллінз у листі до Цукерберга.

Читайте також: Російські боти допекли Facebook. Як мережа боротиметься з пропагандою

Політик попросив главу Facebook надати зразки усіх куплених рекламних оголошень з російських акаунтів, з усіх сторінок, створених із російських акаунтів, дані про цільову аудиторію таких оголошень, а також кількість їхніх переглядів.

"Я переконаний, що запитувана мною інформація співвідноситься з тими даними, які Facebook вже надавав на прохання Сенату США щодо президентських виборів у США 2016 року", - зазначив британський парламентар у листі до керівника Facebook.

Читайте також: Російські тролі купили у Facebook рекламу, щоб розповісти американцям про погані США. Для чого їм це