Манафорта можуть ув'язнити на 80 років, - ЗМІ

Американський політтехнолог Пол Манафорт може отримати 80 років ув'язнення, а його бізнес-партнеру Ріку Гейтсу, котрий також фігурує в оборудках з Партією регіонів та Росією, загрожує 70-річний термін

Окрім того, їм обом доведеться сплатити мільйони доларів штрафів, повідомляє британське видання Mail Online.

Перше судове слухання у цій справі розпочнеться найближчим часом у федеральному суді в місті Вашингтоні. Манафорт, як зазначається, вже знаходиться у приміщенні суду.

Читайте також: Екс-керівник президентської кампанії Трампа здався ФБР. До чого тут Україна і Янукович

На першому засіданні обвинувачені, як очікуються, заявлять про свою невинуватість, а суддя, зачитає звинувачення й прийматиме рішення щодо запобіжного заходу.  

При цьому особистий адвокат Трампа, Джей Секулов, заявив, що незалежно від проблем Манафорта із законом, "не існує офіційного розслідування щодо президента Сполучених Штатів".

Читайте також: Політтехнолога Януковича вважають корупціонером у США, а в Україні - не вважають. Чому це так

Також, за його словами, Трамп не проходить у цій справі в якості свідка.

"Трампа не попросили засвідчити або відповісти на запитання для спеціального адвоката, але президент погодився це зробити, якщо до нього звернуться зтакою вимогою", - наголосив Секулов.

Особисто Манафорта звинувачують у відмиванні $18 млн, які він використовував для придбання власності, товарів та послуг у США. Загалом через офшорні рахунки Манафорта й Гейтса пройшло до $75 млн.