Україні не варто вносити свою резолюцію щодо миротворців на Донбасі, - Волкер

США порадили Україні не вносити резолюцію щодо миротворчої місії ООН на Донбасі у відповідь на російську ініціативу, щоб спробувати досягти домовленості

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що Україна кілька років тому подала ідею про розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, однак тоді Кремль не був готовий це обговорювати. Натомість, коли Росія представила свою ідею у цьому питанні у вересні, Україна була готова вийти зі своєю пропозицією.

"Ми обговорили це і з Україною і сказали: "Давайте не висувати конкуруючу резолюцію, спробуймо розпочати дискусію про принципи, про те, що має робити ефективна миротворча місія. І подивитися, чи можемо ми досягти домовленості", - наголосив Волкер. 

Читайте також: "Росії не можна спускати все з рук". Що треба знати про представника США по Україні Курта Волкера

За його словами, введення миротворців обговорюють паралельно з  Францією і Німеччиною, а також з Британією і Швецією, які наразі є членами Ради безпеки ООН.

Зазначимо, зустріч Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим відбудеться 13 листопада в Белграді. Під час неї вони обговорять введення миротворців на Донбас