Трамп заявив, що не проти зустрічі з Ким Чен Ином

Президент США Дональд Трамп заявив, що не проти зустрітися з лідером КНДР, хоча, за його словами, про таку зустріч поки говорити занадто рано

Про це він сказав в ефірі одного з американських телеканалів, повідомляє CNN.

Відповідаючи на запитання, чи він "розглядає можливість коли-небудь сісти за один стіл переговорів з диктатором", Трамп відповів, що він ", звичайно, буде "відкритий для цього".

"Я б сів за один стіл з будь-ким. Я не думаю, що це сила чи слабкість. Я думаю, що сидіти з людьми - це не погана річ", - сказав він.

Ці коментарі розходяться з попередніми зауваженнями Трампа, в яких він загрожував "повністю знищити" Північну Корею, якщо вона нападе на США чи їх союзників.

Минулого місяця він сказав держсекретарю США Рексу Тіллерсону не  витрачати час на спроби переговорів з Кім Чен Ином.

"Я сказав Рексу Тіллерсону, нашому чудовому держсекретареві, що він витрачає свій час на переговори з Little Rocket Man, - сказав Трамп, додавши: " Ми зробимо те, що потрібно зробити! "

Позиція Трампа по Північній Кореї стала посилюватися в останні місяці в світлі швидкого просування ракетної програми Пхеньяну. З лютого Північна Корея випустила 22 ракети під час 15 випробувань, вдосконалюючи свою технологію з кожним запуском.

Президент США також сказав, що обговорить це питання зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, коли вони зберуться на саміті лідерів Азійсько-Тихоокеанського регіону у В'єтнамі на цьому тижні.

"Нам потрібна допомога путіна в питанні Північної Кореї, і ми зустрінемося з великою кількістю різних лідерів", - сказав Трамп журналістам на борту "ВВС-1" по дорозі до Японії.

Читайте також: Південна Корея готує "3000 спартанців", щоб відрізати голову Кім Чен Ину. Історія спецоперації століття