Екс-радник Трампа зустрічався з віце-прем'єром Росії

Колишній радник передвиборного штабу Дональда Трампа із зовнішньої політики Картер Пейдж на засіданні Комітету Палати представників з розвідки підтвердив, що він спілкувався з російським віце-прем'єром Аркадієм Дворковичем

Про це повідомляє CNN.

Згідно із шестигодинних свідчень Пейджа у Комітеті розвідки, провідні члени кампанії Трампа знали про поїздку колишнього радника із зовнішньої політики до Росії у липні 2016 року.

У Комітеті Пейдж розповів, що йому запропонували виступити в Росії після того, як він приєднався до кампанії. В інтерв'ю Пейдж стверджує, що він заздалегідь домагався дозволу на свою поїздку та просив поради щодо свого виступу в університеті, а потім запропонував надати звіт про це учасникам кампанії Трампа.

Пейдж завжди стверджував, що їздив до Росії як приватний громадянин, і що це не було пов'язано з кампанією Трампа. За його словами, мета поїздки до РФ - це зустріч із науковцями та лекція, в ході якої він заявив, що його перебування у Росії не для того, щоб представляти Трампа. Свою ж розмову із Дворковичем Пейдж назвав "приватною". Після поїздки, Пейдж запропонував представникам кампанії Трампа звіт.

Читайте також: Російські тролі закупили у Facebook пропаганди, щоб розповідати американцям про погані США. Навіщо

"Я скоро направлю вам звіт, що стосується деякої неймовірно унікальної інформації та інформаційного просування, які я отримав від кількох російських законодавців та високопоставлених членів адміністрації президента (Росії) тут", - йдеться у його листі.

Однак Пейдж заявив, що його слова щодо "унікальної інформації" стосуються того, що він дізнався з виступів на події. Окрім Дворковича Пейдж також познайомився з іншими урядовцями РФ, коли виступав з промовою в Москві в липні 2016 року. Пейдж описав ці зустрічі "короткими розмовами".