Американець хотів довести теорію пласкої Землі, полетівши у космос на саморобній ракеті. Але йому заборонили

Винахідник-самоук з Каліфорнії Майк Х'юз 25 листопада планував полетіти в космос на власній ракеті, щоб довести, що Земля пласка, але йому заборонили запуск

Про це пише The Washington Post.

Бюро з управління державними землями США не видало дозвіл на запуск ракети винахідником Майком Хьюзом, який хотів довести, що Земля пласка. Американець стверджував, що про все домовився ще два роки тому і призначив старт на 25 листопада.

За словами Хьюза, відмова влади - це не скасування місії, він має намір полетіти на ракеті на наступному тижні, але вже в іншому місці. "Ось що буває, коли доводиться мати справу з будь-яким урядовим відомством", - зазначив винахідник.

Прес-секретар Бюро з управління державними землями заявив, що ніякої домовленості між Хьюзом і відомством не було, а також він не звертався за дозволом останнім часом. "Хтось із співробітників зв'язався з ним після того, як побачив нещодавній новинний сюжет про ракетний запуск", - розповіли в бюро.

Читайте також: Ракета, що полетить на Марс. В NASA показали, як будують найпотужніший апарат в історії

61-річний Хьюз кілька років прагне довести теорію пласкої Землі. 25 листопада він хотів злетіти на 600 метрів на швидкості 800 кілометрів на годину і спробувати сфотографувати планету з висоти. Наступна мета винахідника - подолати на саморобній ракеті кордон в 1,5 кілометри.

Хьюз вже кілька років будує ракету, на яку витратив близько $20 тисяч. У минулому він виконував каскадерські трюки і працював водієм лімузинів.

Для запуску Хьюз орендував п'ятикілометрову ділянку у компанії Waldo Stakes, а деталі для ракети знаходив в металевих цехах і забирав у перекупників складових від літаків. Винахідник дістав двигун на сайті Craigslist, а корпус носія пофарбував в яскраво-червоний колір. Для приземлення в кабіні обладнаний парашут, закріплений на кріслі.

Читайте також: Марс, позаземне життя та 9-та планета. Як люди за рік наблизились до зірок

"Мені подобається робити незвичайні речі, які не робить ніхто", - зазначив раніше Хьюз. На його думку, влада приховує від людей, що Земля насправді пласка. Він також "не вірить науці" і порівнює її з науковою фантастикою.

"Я знаю про аеродинаміку та рух рідин, про те, як все рухається в повітрі, про потрібний розмір ракетних сопел і тягу. Але це не наука, це просто формули. Немає ніякої різниці між наукою і науковою фантастикою", - сказав винахідник.

Простежити за запуском, якщо він відбудеться, можна на сайті винахідника. Американець пообіцяв залишити своїм чотирьом кішкам побільше їжі на випадок, якщо щось піде не так.