Українським телеканалам не забороняли показувати "Сватів", - голова Держкіно

Заборона на в'їзд до України російському артистові Федору Добронравову не означає, що українським телеканалам заборонено показувати серіал "Свати"

Про це заявив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, передає видання "Гордон".

"Заборонами на в'їзд до України займається СБУ. Думаю, у них були підстави заборонити Добронравову відвідувати нашу країну, ураховуючи його позицію стосовно українців та територіальної цілісності України. Заборона на в'їзд до України Добронравову не означає, що буде заборонено серіал "Свати". Поки що жодних рішень стосовно цього Міністерство культури не ухвалювало", - зазначив він.

Іллєнко наголосив, що на сьогодні немає правових підстав для заборони "Сватів. Він додав, що серіал не має стосунку до мистецтва та культури.

"Я розумію, що є люди, чий бізнес пов'язаний із виробництвом контенту для більшого ринку, ніж український. Тобто для ринку Росії та інших російськомовних ринків. Це не мистецтво, не культура - це бізнес. І чомусь тільки одна студія на четвертому році війни продовжує знімати у своїх фільмах актора, який перейшов усі межі в заявах на адресу нашої країни",- сказав він.

Читайте також: Чому всі говорять про серіал "Свати" і його заборону в Україні

Студія "Квартал 95" - єдина в Україні компанія, яка знімає у своїх фільмах Добронравова.

"У студії розуміли, що є ймовірність заборони на показ їхньої продукції. І тут вони почали звинувачувати всіх підряд. Нехай подивляться на себе: чим вони займаються. Вони самі створили ризики для свого бізнесу. Навіщо працювати з такими персонажами?" - підкреслив співрозмовник.

За його словами, заборона російських серіалів стимулює виробництво українського контенту. Він повідомив, що на сьогодні для показу в Україні заборонено понад 630 фільмів і серіалів.