90% автівок Tesla потребують ремонту одразу після конвеєра. Зараз "лікування" очікують 2000 новеньких авто

Більше 90% автомобілів Tesla Model S і Model X після виходу з конвеєра мають виробничі дефекти

Про це пише Reuters з посиланням на слова дев'яти колишніх і діючих співробітників Tesla.

За їх словами, ці проблеми виправляються до поставок машин покупцям, але на це витрачаються значні кошти компанії.

До таких проблем відносяться як невеликі косметичні дефекти у вигляді подряпин і вм'ятин зовнішніх панелей, так і більш складні: наприклад, несправні сидіння і двері, порушення герметичності салону і зазубрини на кузові.

"Tesla вважає за краще не зупиняти конвеєр при появі проблем, а виправляти проблеми вже в готовій машині", -пише Reuters.

Працівники компанії говорять, що легкі виправлення не віднімають багато часу, а для більш складних робіт машини направляють на спеціальний майданчик на території заводу. За словами співрозмовників видання, на цьому майданчику зібралося понад дві тисячі машин в очікуванні ремонту.

Опитані агентством експерти відзначають, що у великих виробників, таких як Toyota, частка виробничого браку знаходиться в межах 10%. " Хронічні дефекти Tesla можуть говорити про те, що компанія все ще не налагодила базове виробництво", - зазначають у виданні.

Читайте також: Обіцянки Tesla надто гучні. Чому експерти сумніваються в сенсаційних Tesla Semi та Roadster

Представники Tesla відмовилися підтверджувати слова джерел Reuters і не стали розкривати виробничі дані, але запевнили, що на заводі встановлено суворий контроль над виробництвом. У жовтні 2017 року голова компанії Ілон Маск говорив, що компанії потрібен час, щоб виправити "вузькі місця" на виробництві машин Model 3.