Антикорупційний суд має відповідати вимогам Венеціанської комісії, жодних робочих груп, - постпред ЄС

Євросоюз наголошує на необхідності створення в Україні антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії)

Про це заявив очільник представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

Він зауважив, що Україна повинна бути особливо пильною в галузі верховенства права. За його словами, він неодноразово повторював владі, що Євросоюзу потрібно, щоб в Україні створили Антикорупційний суд. 

"І цей суд повинен бути створений відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, а не просто на рівні чергової робочої групи", - наголосив Мінгареллі. 

Читайте також: Міфи антикорупційного суду

Він додав, що влада змогла виконати тільки три з половиною своїх обіцянок з п'яти: пенсійна реформа, реформи охорони здоров'я, освіти, а також підтримка закону про приватизацію в першому читанні.

Зазначимо, що президент Петро Порошенко напередодні доручив створити робочу групу для розробки законопроекту про Антикорупційний суд.

11 жовтня Порошенко на засіданні ПАРЄ у Страсбурзі заявив, що у Верховній Раді є необхідна кількість депутатів для ухвалення законопроекту про створення Антикорупційного суду, та пообіцяв внести його як невідкладний.

17 жовтня президент Петро Порошенко вже вніс до Верховної Ради законопроект про скасування депутатської недоторканності з 2020 року та заявив, що в бюджеті на 2018 рік уже передбачені видатки на Антикорупційний суд.

Венеціанська комісія висловила невдоволення законопроектом щодо створення Антикорупційного суду в Україні.
Венеціанська комісія відхилила два законопроекти Верховної Ради щодо Антикорупційного суду, президент Петро Порошенко закликав парламент напрацювати новий законопроект, враховуючи рекомендації комісії.