Заяви Луценка про незаконність агентів під прикриттям суперечать здоровому глузду, - НАБУ

Національне антикорупційне бюро проводить набір секретних агентів на конкурсній основі, розголошення їхніх особистих даних становить загрозу життю і здоров’ю правоохоронців та їхніх близьких

Про це йдеться у заяві НАБУ, повідомляє прес-служба відомства.

"Заяви генерального прокурора про нібито незаконність роботи окремих підрозділів бюро не відповідають дійсності, а подекуди й суперечать здоровому глузду. Інформуємо, що в оперативно-розшуковій діяльності НАБУ керується вимогами закону "Про Національне антикорупційне бюро України" та закону "Про оперативно-розшукову діяльність". Зокрема, згідно зі ст. 8 останнього, для виконання завдань можуть залучатися гласні і негласні штатні та позаштатні працівники", — йдеться у заяві.

Відбір штатних працівників здійснюється на конкурсній основі, але з врахуванням вимог закону «Про державну таємницю», пояснили у НАБУ.

Читайте також: Детектив-антикорупціонер став другом чиновниці, щоб дати їй хабар. Чим закінчилась спецоперація НАБУ

"Розголошення особистих даних працівників та змісту оперативно-розшукових заходів не просто шкодить негласній діяльності, але й становить загрозу життю і здоров’ю правоохоронців та їхніх близьких. Таким чином, розголошуючи відомості про негласних співробітників НАБУ, Генпрокуратура та СБУ свідомо наразили їх на небезпеку та зірвали декілька спецоперацій під прикриттям", - йдеться у заяві.

У бюро наголошують, що всі технічні засоби, які використовує НАБУ придбані офіційно й перебувають на обліку, як того вимагає законодавство.