Слідком Росії розслідує справу щодо Корнета про вбивство в "ЛНР" його охоронця-росіянина

Слідчий комітет Росії розслідує справу про вбивство росіянина Артема Булгакова, який служив в охороні "екс-міністра МВС ЛНР" Ігоря Корнета

Про це повідомляє російське "РБК" з посиланням на джерела.

Зазначається, що Корнета, який причетний до повалення екс-ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького, підозрюють в приховуванні слідів вбивства.

З 25 вересня по 9 листопада 2016 року Булгаков служив в особистій охороні Корнета. 9 листопада вдень він перебував у будівлі "МВС" в Луганську.

У коридорі блоку Б між ним і кількома бойовиками "МВС" виникла конфліктна ситуація. На ґрунті неприязних стосунків один з учасників сварки дістав вогнепальну зброю і спрямував її на Булгакова. Той спробував лівою рукою відвести ствол від себе, але його опонент вистрілив - куля прошила руку і влучила у груди росіянина.

Той, хто стріляв, доповів Корнету про інцидент, після чого "міністр" наказав оточити приміщення. Тіло Булгакова вивезли з будівлі машиною.

Приховуючи факт злочину щодо Булгакова, Корнет наказав оформити злочин як необережне поводження зі зброєю.

Артем Булгаков народився в 1989 році в Сочі, служив у 137 полку ВДВ армії РФ. У червні 2014 року Булгаков пішов у запас і поїхав у Донецьк. Він воював спочатку на боці бойовиків "ДНР", а пізніше перебрався в Луганськ, де охороняв Корнета.

У 2016 році Булгаков був убитий, бойовики "ЛНР" озвучили версію про самостріл, нібито він випадково вистрілив собі в груди, коли чистив зброю.

Мати росіянина написала скаргу в Слідком Росії, було відкрито справу. Найближчим часом Корнету можуть надіслати повістку на допит.

Читайте також: Колишній СБУшник, якому дав медаль Ющенко. Хто такий новий ватажок "ЛНР"