Одна з федеративних земель Німеччини дозволила будівництво "Північного потоку - 2"

Влада федеративної землі Мекленбург-Передня Померанія дозволили проведення газопроводу через свою територію

Про це повідомляє інформаційне агентство DPA.

Мекленбург-Передня Померанія видало дозвіл на будівництво “Північного потоку — 2” на частині континентального шельфу Німеччини.

За словами представника компанії, що проводить будівництво газопроводу, це перший крок до отримання загального дозволу проведення “Північного Потоку - 2” по всій Німеччині.

Читайте також: Російський газопровід в обхід України розколов Єврокомісію. Які шанси, що його таки збудують

"Північний потік-2" - магістральний газопровід між Росією та Німеччиною, що проходить дном Балтійського моря. У проекті беруть участь Росія, Німеччина, Нідерланди та Франція. Проти його реалізації виступили країни-транзитери російського газу та країни Балтії. Особливі негативні наслідки будівництво матиме для України, яка втратить приблизно $2 млрд доходів щороку.

Німеччина, головний бенефіціар проекту, підтримує  "Північний потік-2" з економічних міркувань, заявивши, що він додасть ресурсів на ринок і знизить ціни.

Зазначимо, що будівництво російським "Газпромом" нового газопроводу "Північний потік-2" через Балтійське море завдасть Україні значних збитків, які можуть становити до 3% ВВП (близько $3 млрд у 2017 році).