Порно з Галь Гадот. Нейронна мережа навчилася "ліпити" обличчя знаменитостей на тіла порноакторок

У мережі з'явився порно-ролик з відомою за роллю Диво-Жінки акторкою Галь Гадот, де вона нібито займається сексом зі своїм зведеним братом

Про це пише Motherboard.

Проте на відео була не Гадот, а порноакторка Грейс Еванджелін, на тіло якої "наліпили" обличчя "Диво-Жінки". Відео створила людина під ніком Deepfakes, використавши відкриті алгоритми машинного навчання, бібліотеки TensorFlow і Keras, а також ПК з потужною відеокартою.

Your browser does not support HTML5 video.
 
Суть такої системи в тому, що машина "тренується" за допомогою роликів на YouTube і зображень в Google, намагаючись порівняти фрагменти вихідних фото з відеозаписом максимально правдоподібно. І на основі цього створюється модель особи героя або героїні, яка і підставляється у відео.

Як наголошується, в профілі Deepfakes на Reddit є обговорення роликів з "участю" таких акторок, як Скарлетт Йоханссон, Мейсі Вільямс, Тейлор Свіфт і Обрі Плаза. Деякі відео вже видалені.Сам же Deepfakes заявив, що потужний ПК з дорогою відеокартою впорається з подібною роботою за кілька годин.

Порноакторка Грейс Еванджелін також прокоментувала це відео. За її словами, це найкраще фейкове відео на сьогодні з усіх, які їй досі траплялися. Попри це вона заявила, що створювати подібні ролики без дозволу "володарів обличчя" неправильно.

Фахівець з вивчення штучного інтелекту Алекс Чампандард вважає, що громадськість повинна знати про подібні ризики і намагатися знайти рішення проблеми. на його думку, тут виникає ряд питань етичного характеру, а також технічного, адже за допомогою такої технології можна створити фейкові ролики про абсолютно будь-яку людину. 

"Легкість, з якою хтось може це зробити, лякає. Крім технічної проблеми, всім, у кого є досить зображень облич конкретних людей можуть створювати власні бази даних фейкових матеріалів про цих людей", - зазначає він.

"Люди в усьому світі завантажили 24 мільярди фото в Google Фото лише в 2015-2016 роках. Неважко уявити, що будь-який програміст-любитель може використати свій власний алгоритм для створення фейкового секс-компромату на того, кого він хоче переслідувати", - додав Чампандард.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це