Відмова Росії повертатися до ПАРЄ може бути спробою відволікти увагу, - Ар'єв

Заява Росії про відмову повертатися до Парламентської Асамблеї Ради Європи може мати на меті відволікання уваги української делегації, що намагається завадити поверненню росіян

Про це заявив у ефірі Еспресо.TV нардеп від БПП голова постійної делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Я б не казав, що це рішення може бути остаточним, тому що вірити заявам Росії - це не поважати себе. По-друге, це може бути відповіддю, щоб приспати нашу дуже активну діяльність. Завтра в Парижі відбудеться формальна зустріч президентського комітету з представниками російського парламенту. Будуть обговорювати це питання. Може бути, що це правда, а може це спроба приспати увагу української делегації та МЗС", - сказав Ар'єв.

Нардеп також наголосив, що Україна в ПАРЄ розгорнула активні дії, щоб не допустити сценарію повернення російської делегації.

"Останнім часом ми надзвичайно активно працюємо разом із громадськими організаціями, підключаємо дуже багато важелів, щоб не допустити сценарію повернення Російської Федерації до ПАРЄ, оскільки це підриває довіру до самої інституції та дискредитує її як основного борця в міжнародній сфері за права, свободу і демократію. Припиняти протидію цьому сценарію поки що не можна і до остаточного вирішення ще є час, оскільки делегації можуть подаватися, в тому числі, у січні", - додав Ар'єв.