На Донбасі найгірша гуманітарна криза за 3 роки: Росія повинна вивести війська, - Держдеп США

У Держдепартаменті США вимагають у російської влади вирішити гуманітарну кризу на Донбасі шляхом виведення звідти військ та запровадження там місії миротворців ООН

Про це під час брифінгу заявила речниця американського Державного департаменту Хезер Науерт, повідомляє прес-центр відомства.

Вона зауважила, що у Донецьку продовжуються напади на цивільну інфраструктуру, а ситуація на сході України досі не поліпшується.

За її словами, американська влада глибоко стурбована ескалацією насильства і погіршенням гуманітарної ситуації на Донбасі. Зокрема, через бойовиків під загрозою опинилася робота Донецької фільтрувальної станції та коксохімічного заводу.

Читайте також: Люди на Донбасі гостро потребують їжі. Хто повинен їх годувати

Науерт нагадала, що разом вони допомагають забезпечити питну воду, електрику і центральне опалення приблизно для 345 тисяч людей. Через це, терористи мають негайно залишити свої полиції, які знаходяться поблизу цих будівель.

"Гуманітарна ситуація на сході України зараз є найгіршою за останні три роки, і вона погіршується. Понад мільйон людей з Донбасу не забезпечені продовольством, а в минулому році кількість жертв серед цивільного населення значно зросла. Ми закликаємо Росію зробити негайні кроки для вирішення гуманітарної кризи шляхом виведення своїх сил і згоди на миротворчу місію ООН", - наголосила Науерт. 

Читайте також: ФСБ, ГРУ та всі збройні підприємства. Російські компанії, які США покарають новими санкціями