Росія тепер може розміщувати в Білорусі військові склади

Росія може розміщувати в Білорусі склади з військовою технікою та зброєю згідно з угодою, яка набула чинності в листопаді

Про це повідомляють "Белорусские новости".

В угоді йдеться про те, що додаткове забезпечення озброєнням і військовою технікою білоруської армії, що є частиною спільного з Росією угруповання, здійснюється російським Міноборони за рахунок власних запасів. Такі заходи передбачені в період наростання загрози Білорусі та у воєнний час.

У період безпосередньої загрози агресії росіяни можуть відправляти до білоруських  військових баз також зброю та техніку, призначені для російської частини угруповання військ.

Читайте також. Росіяни створили в Білорусі нову країну, щоб звільнити її від сепаратистів. Лукава історія Вейшнорії

На думку аналітиків, ці два положення є ключовими в угоді. З контексту випливає, що додаткове забезпечення білоруської армії здійснюється в разі доведення  кількості її особового складу до чисельності воєнного часу. У такому випадку втратять сенс положення Договору про обмеження звичайних озброєнь в Європі, якого вже не дотримується Росія.

При цьому місця складування на білоруській території військової техніки та озброєння, призначених для російських військ, не набудуть статус російських військових баз і будуть підпорядковані Білорусі. Максимальний термін перебування російських військових на білоруській території - два місяці. Потім вони мають повернутися до Росії, але на їх місце можуть приїхати інші росіяни.