У Франції дітям до 16 заборонять Facebook, а школярам - смартфони. Чому дітей ховають від технологій

У Франції обговорюють проект закону, який повинен заборонити підліткам до 16 років реєструватися у Facebook без дозволу батьків і використовувати соціальну мережу

Про це повідомляє Quartz.

Ініціатором виступив уряд країни, але яким чином буде реалізовуватися норма цього закону лишається незрозумілим, адже Facebook сам забороняє використовувати мережу дітям до 13 років, але при цьому захист легко обходиться. 

Вчені вже довели, що Instagram, Twitter і Facebook змушують підлітків відчувати себе пригніченими і викликають атрофію соціальних навичок. А фахівці Британського королівського товариства вважають, що більшість додатків впливають на центр задоволення в мозку, через що діти і "сидять" в мережі.

Заборонити смартфони

Також уряд Еммануеля Макрона планує заборонити дітям до 15 років приносити мобільні телефони до школи.

Це станеться вже з початку 2018 року. Як заявив міністр освіти країни Жан-Мішель Бланкер, зараз опрацьовуються практичні аспекти нової заборони. При цьому зазначається, що в деяких навчальних закладах подібна заборона вже діє.

Бланкер зазначив, що це повинно позитивно позначитися на здоров’ї школярів, оскільки зараз вони всі зміни "просиджують в смартфоні", а не грають у рухливі ігри. Також, за його словами, дітям до 7 років взагалі бажано не користуватися смартфонами.

"Зараз діти не грають на перерві, вони постійно користуються смартфонами, і з освітньої точки зору це є проблемою", - сказав Бланкер.

Ця ідея з’явилася ще під час передвиборних перегонів нинішнього президента Франції. На поточний момент заборона на мобільні телефони вже прописано в кодексі про освіту країни.

Однак багато хто не згоден з такою ініціативою, адже батьки хочуть бути постійно на зв’язку зі своїми дітьми, а вчителям в свою чергу доведеться оглядати учнів та перевіряти їх портфелі, що може викликати нові проблеми.

Читайте також: Всі говорять, що гаджети шкідливі для здоров'я. Чи справді це так