Facebook попередить, якщо хтось опублікував ваше фото без дозволу

Facebook навчився повідомляти користувачів про те, що хтось опублікував фотографію з ними

Про це пише видання BuzzFeed.

Завдяки системі розпізнавання осіб для цього не буде потрібно, щоб людину відзначали на знімку. До цього алгоритм тільки пропонував відзначити друзів під час публікації фотографії.

Після отримання повідомлення користувач зможе відзначити себе на фото або поскаржитися, якщо він не хоче, щоб цей знімок з'являвся у соцмережі.

Соцмережа не зможе оповістити про публікацію фотографії, якщо сторінка захищена налаштуваннями приватності і закрита для користувачів не зі списку друзів. Функцію можна легко  вимкнути в налаштуваннях.

"Ми дійсно думали про цю функцію вже дуже давно. Якщо хтось публікує фотографію з вами, ви просто можете не знати про це", - заявив Роб Шерман, глава відділу по конфіденційності в Facebook. Соцмережа також має намір боротися з самозванцями: користувач отримає повідомлення, якщо хтось поставив його фото на аватарку.

Крім того, Facebook буде використовувати розпізнавання осіб для створення тексту на основі фотографії - це необхідно людям зі слабким зором або сліпим користувачам, які не можуть самі побачити знімок.

Обидві функції почали роботу з 19 грудня в більшості країн світу, не рахуючи Євросоюз і Канаду, де поки не запустили алгоритм розпізнавання осіб через закони про конфіденційність.

Також Facebook дозволить тимчасово блокувати пости певної людини чи групи в стрічці, якщо вони раптом "безперервно постять анекдоти про свого кота".

Ця функція дозволить на деякий час блокувати покази від людини або групи, не скасовуючи підписку в цілому. Максимальний строк – 30 днів. При цьому люди, сторінки і групи не будуть отримувати повідомлення про те, що їхні записи тимчасово не публікуються у стрічці певної людини.

Читайте також: Анатомія українського Facebook. Боти політиків, рейтинги, перемога на виборах