Новорічні корпоративи в Україні. ЗМІ підрахували, скільки коштів компаніям не шкода витратити на працівників

В Україні в цьому році кількість корпоративів виросте в середньому на 30%, а ресторатори зароблять на святах не менш як 100 млн грн

Про це пише LIGA.net.

За даними видання, близько 80% компаній в цьому році скоротили свої бюджети на проведення заходів. Зірок запрошують рідко, а ведучими, як правило, виступають найактивніші співробітники компаній. 

Одне з головних прохань - використання свого алкоголю на святкових столах. Відомі випадки, коли самі працівники оплачують їжу та напої, а компанія забезпечує лише розважальну програму.

Середній чек в більшості закладів - близько 500 грн. Поодинокі компанії перенесли корпоративи на 10 січня, коли ціни на послуги знижуються вдвічі.

Видання пише, що новорічні корпоративи принесуть закладам приблизно близько 100 млн грн додаткової виручки. В результаті в грудні ресторатори зароблять на 30% більше, ніж в інші місяці.

Значна частина прибутку піде на компенсацію збитків в січні 2018 го, оскільки в цей період відвідуваність скорочується приблизно вдвічі. Найскладнішими вважаються перші два тижні, коли заклади традиційно пустують.