Українське кіно вже конкурує з фільмами США, навіть прокатники не були до цього готові, - віце-прем'єр

Цього року в Україні відбулися десятки прем’єр українських фільмів, більшість з яких були повністю зняті за підтримки держави

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко під час Всеукраїнської наради працівників культури, повідомляє прес-центр урядового порталу.

Він зазначив, що цього року українці побачили перші результати ухваленого закону про державну підтримку кінематографії. Зокрема, відбулися прем’єри близько 30 українських фільмів, з яких 2/3 були повністю зняті завдяки державній підтримці. 

Читайте такожЯк в Україні захищали українську мову та культуру. 8 найважливіших змін 2017 року

"І останні фільми, такі як "Кіборги", "Червоний", "Сторожова застава", "Межа" повністю розірвали шаблони сприйняття українського кіно і показали, що вони на рівних можуть конкурувати з найкращими і американськими, і європейськими фільмами. Варто сказати, що навіть наші прокатники не були повністю готові до такого успіху цих фільмів і їм довелося підлаштовуватися вже в процесі", - наголосив Розенко.

Читайте також: 6 українських фільмів, які зібрали найбільше грошей у 2017 році

За його словами, наступного року на підтримку українських фільмів виділять на 500 мільйонів гривень більше, ніж у 2017 році. Загалом ця сума становитиме понад мільярд гривень. 

Читайте також: Українське кіно нарешті заробляє гроші. 3 чого почався ажіотаж