44% жителів окупованих територій вважають, що в Україні йде громадянська війна, - опитування

Понад 40% опитаних жителів окупованих територій вважають, що в Україні йде громадянська війна

Про це йдеться у доповіді "Стан інформаційного простору Донецької області: виклики і переспективи", представленій аналітичним центром Фабрика думки "Донбас". 

Як показали результати опитування, 44% опитаних українців на окупованих територіях Донбасу вважають, що в Україні йде громадянська війна.

Понад те, 26,6% респондентів вважають, що процес виконання Мінських домовленостей зриває саме українська влада. 

Читайте також: Лише 10% цікавляться політикою, мріють про родину та дітей. 6 фактів про українську молодь у масштабному опитуванні

"В тому числі дослідження показало, що 28% опитаних жителів не підконтрольних Україні територій бояться процесів реінтеграції", - наголосив виконавчий директор ГО Дмитро Ткаченко.

Опитування провели на замовлення Аналітичного центру "Фабрика думки "Донбас" українським офісом міжнародного дослідницького агенства IFAK Institut з 30 травня по 12 червня 2016 року методом особистого інтерв'ю. 

 

Опитування соціологічної групи "Рейтинг" показало, що майже 60% українців підтримують вступ до ЄС, 47% - до НАТО.

Відповідно до дослідження Німецького фонду імені Фрідріха Еберта (Friedrich Ebert), молодь України найбільше боїться корупції та війни, але більшість висловлює оптимізм щодо майбутнього країни. 

У президентському рейтингу соціологічної групи "Рейтинг" лідирує Юлія Тимошенко, за нею слідують Петро Порошенко та Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, список 100 найвпливовіших українців за версією журнала "Фокус" очолив президент України Петро Порошенко.