У Китаї месенджер зроблять офіційною ID-системою

У Китаї сервіс WeChat зроблять офіційною ідентифікаційною системою

Про це повідомляє South China Morning Post.

Пілотний проект вже запущений в Гуанчжоу, а з січня 2018 року проект запрацює по всій країні. Як очікується, обліковий запис WeChat повинен стати віртуальним посвідченням особи на заміну традиційним.

Віртуальні ID-карти сервісу дозволять їх власникам користуватися державними послугами і службами доставки, реєструватися в готелях, купувати квитки і здійснювати інші дії та покупки, при яких необхідно підтверджувати особу.

При цьому китайці зможуть отримати різні версії ID-карти: "полегшену", яка підходить, наприклад, для реєстрації в інтернет-кафе, і "просунуту" версію, яка дозволить зареєструвати бізнес.

Сама платформа WeChat розпочала роботу у 2011 році. Зараз на її основі працює сервіс онлайн-платежів і мессенджер. Щомісячна аудиторія складає трохи менше 1 млрд користувачів.

Читайте також: Всі говорять, що гаджети шкідливі для здоров'я. Чи справді це так

Соціальна мережа Facebook випустила дитячий варіант свого месенджера під назвою Messenger Kids. Реєстрація в Messenger Kids проводиться тільки через акаунт одного з батьків, оскільки політика Facebook забороняє створення дитячих сторінок.

Колишній віце-президент Facebook Чаматі Паліхапітія заявив, що соцмережі "руйнують основи суспільства" та вибачився за участь у створенні таких інструментів.

Засновник Facebook Марк Цукерберг повідомив, що штучний інтелект і спеціальні алгоритми соцмережі дозволятимуть відстежувати потенційних самогубців.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Facebook почав тестувати в Австралії програму проти публікації знімків колишніх партнерів - досить часто екс-коханці використовують такий метод як спосіб помститися за розставання.

Методи боротьби з "порнопомстою" здалися багатьом користувачам неоднозначними, адже інтимні фотографії, які спочатку потрібно надіслати собі, потім побачать модератори, тож в Facebook пояснили, як саме працюватиме нова програма.