САП назвала "надмірно емоційною" реакцію Луценка на закриття справи Довгого

Заява генерального прокурора Юрія Луценка про неприйнятність закриття кримінального провадження щодо нардепа Олеся Довгого є передчасною та надмірно емоційною

Про це прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомила у Facebook.

"Нещодавно опублікований пост високоповажного Генерального прокурора про неприйнятність закриття кримінального провадження щодо Довгого є передчасним та надмірно емоційним. Вважаємо, що такому висновку повинно передувати ґрунтовне дослідження зібраних доказів, вивчення підстав для закриття, аналіз всіх матеріалів кримінального провадження, як тих, що підтверджують вину особи, так і тих, що виправдовують її", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування щодо незаконного виділення земельних ділянок сесією Київради 01.10.2007 здійснювалось більше року прокуратурою Києва. У подальшому розслідування у червні 2017 року доручено здійснювати спільній групі детективів НАБУ та слідчих прокуратури Києва.

У САП зазначили, що «наступальна позиція» ініціаторів цього провадження зникла після того, як згасли усі камери засобів масової інформації по закінченню засідання комітету Верховної Ради.

Факт відсутності доказів для оголошення повідомлення про підозру та завершення досудового розслідування шляхом скерування до суду обвинувального акту підтверджено не лише зібраними доказами, але й позицією власне Генеральної прокуратури України.

Рішення про закриття кримінального провадження прийнято за результатами допитів 41 свідка, у тому числі 35 депутатів Київради, під час яких не здобуто доказів схиляння, тиску чи вказівок з боку Довгого щодо результатів голосування за виділення земельних ділянок.

"З огляду на викладене, прийнято законне рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з тим, що не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати", - повідомили у САП.