Україна повинна вступити до НАТО, - Кравчук

Україна, яка має такого сусіда, як Росія, має вихід - вступ до НАТО, - вважає перший президент сучасної України Леонід Кравчук

Росія ніколи не погодиться з незалежністю України і може тільки змиритися з тим, що "іншого немає", заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Я очолюю комітет "За Україну в НАТО" (громадський рух - ред.). Коли Україна стане членом НАТО, для Росії це буде удар. Але вона зрозуміє, що іншої України вже немає, що треба знаходити співпрацю з тією Україною, яка є, її треба поважати, брати до уваги її запити. Україна рахуватиметься з російськими інтересами. Так, не можна нехтувати. У Росії є стратегічні інтереси. Давайте їх обговорювати, шукати шляхи вирішення. Але Україна тоді стане міцно на ноги", - сказав Кравчук.

Читайте такожКого судити на Донбасі. Досвід покарання вбивць Третього рейху

Щодо того, як Україна має протистояти тискові Росії, він зауважив:

"Внутрішня сила - це наше військо, наша економіка. І зовнішня сила - це НАТО і країни, які нас підтримують. Не треба розмінюватись на дрібниці. Треба шукати стратегічні питання, а саме: подолання бідності, подолання корупції, завершення війни та система управління держави".

Читайте також: Приватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна

Кравчук очолив організацію "Рух за Україну в НАТО" у вересні 2015 року.