Армія США розробила симулятор виживання під час шкільної перестрілки. Як це виглядає

Армія США спільно з відділом національної безпеки вже довгий час розробляє симулятор екстремальних ситуацій EDGE (Enhanced Dynamic Geo-Social Environment) для пожежників, медиків і поліції

Про це йдеться на сайті Департаменту внутрішньої безпеки США.

 Це дозволяє у віртуальній реальності відпрацювати необхідні дії. У поточній версії події відбуваються в 26-поверховому готелі, проте скоро вийде оновлення, в якому буде сценарій зі стріляниною в школі.

Цей сценарій покликаний навчити поліцейських і викладачів правильно діяти в разі збройного нападу на школу. При цьому в симуляції можна буде "приміряти" на себе не лише роль вчителя чи співробітника поліції, але також і стрілка, що дозволить краще прогнозувати поведінку майбутньої загрози.

При цьому "сюжет" заснований на інциденті у Віргінському політехнічному інституті в квітні 2007 року. Тоді було вбито 33 людини, поранення отримали ще 25.

Сам EDGE працює на движку Unreal Engine і поширюється абсолютно безкоштовно. В першу чергу він призначений для навчання. Дата виходу оновлення з епізодом в школі поки не повідомляється. Бюджет проекту склав $5,6.

Читайте також: Купи собі нишпорку. Як гаджети стали занадто розумними