У Польщі розповідають ЄС про десятки тисяч утікачів від війни на Донбасі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що серед українських мігрантів у Польщі десятки тисяч є утікачами від війни на Донбасі

Про це Моравецький сказав після зустрічі з президентом Євроради Жаном-Клодом Юнкером у Брюсселі, передає "Укрінформ".

Моравецький і Юнкер обговорювали небажання Польщі приймати біженців із Близького Сходу та Північної Африки. Польський політик зазначив, що свого часу його країна приймала біженців із Чечні, а зараз допомагає справлятися з наслідками російсько-української війни.

"Я говорив про проблему російсько-української війни, яка призвела до того, що маємо понад мільйон осіб із України, які загалом є трудовими мігрантами. Однак, якщо дуже серйозно вивчити статистичні дані, то принаймні кільканадцять чи декілька десятків тисяч - це особи з територій, охоплених війною, без даху над головою, типові утікачі зі сходу України", - сказав Моравецький.

Моравецький також заявив про тисячі українців, які попросили політичного притулку в Польщі.

"Наші процедури надання притулку є досить жорсткими, оскільки на пальцях однієї руки у переносному значенні можна порахувати осіб, які отримали такий статус. Однак ми показали тисячі прохань про надання притулку, які подаються в Польщі", - додав глава польського уряду.

Читайте також. Скільки українців насправді отримали статус біженця у Польщі. Відповідь МЗС

Водночас прем'єр Польщі зазначив, шо Польща не змінює своєї позиції у питанні біженців і не прийматиме у себе біженців із Близького Сходу та Північної Африки.