Корупційна справа у ДМС: прокурори перевірять 50 тисяч людей, які отримали українське громадянство

Провадження проти першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової продовжує розслідуватися

Про це повідомив журналістам заступник голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко, передає "Главком".

"Оскільки ми втратили оперативну складову, зараз йдемо слідчим шляхом. Це набагато складніше, і не факт, що ми установимо всі структурні елементи. Ми будемо аналізувати базу тих 50 тисяч громадян, які отримали за останні роки громадянство України. Будемо з’ясовувати його правомірність по кожній особі", - розповів він.

Прокурор також поскаржився, що через втручання Генпрокуратури та Служби безпеки НАБУ і САП не вдалося зламати злочинну схему.

"Мета була не лише розкрити злочинну діяльність Пімахової. Пімахова стояла на верхівці цієї піраміди. Але цілий ряд структур – за нашими даними 4-5 елементів у різних органах: правоохоронних, державних, судових – сприяли незаконному отриманню громадянства України громадянами інших держав", - додав він.

Читайте також: Детектив-антикорупціонер став другом чиновниці, щоб дати їй хабар. Чим закінчилась спецоперація НАБУ

Кривенко також уточнив, що на даний час збираються всі необхідні дані.

"Як тільки будуть усі підстави – підозру буде оголошено", - підкреслив він.

За словами Кривенка, до цієї злочинної схеми можуть бути причетні працівники СБУ, інформує УНІАН.

"На мою думку, саме по цьому конкретному кейсу, про який розповідав Костянтин (детектив НАБУ – ред.), саме з того часу, як нам стало відомо про цих осіб, і пішов витік інформації і став розроблюватися комплекс контрзаходів, яким чином нашкодити нам", - додав Кривенко.

За його словами, спільна слідча група детективів і прокурорів прийшла до висновку, що іноземці часто отримують українське громадянство на підставі судових рішень. Крім того, справи супроводжує один і той же адвокат, повідомляє "Укрінформ".