У Boeing створили дрон, що може літати з вантажем у 230 кг

Компанія Boeing представила вантажний літальний апарат вертикального зльоту і посадки (VTOL) на електротязі. Він може переносити понад чверть тонни

Про це пише New Atlas.

Дрон оснащений вісьмома пропелерами двостороннього обертання, що забезпечують вертикальний зліт і посадку. Довжина апарату - 4,6 м, ширина - 5,5 м, висота - 1,2 м.

Важить він 339 кг, а піднімає в повітря вантаж до 227 кг. Перші льотні випробування вже відбулися на полігоні Boeing в Міссурі і завершилися успіхом.

Зараз апаратом можна управляти тільки дистанційно, але в майбутньому він стане служити літаючим випробувальним стендом для розробки нових автономних технологій і електричних двигунів.

Ця розробка доповнить пасажирське повітряне таксі, над прототипом якого працює один з підрозділів Boeing - Aurora Flight Sciences, торішнє придбання компанії.

"Цей вантажний літальний апарат являє собою ще один серйозний крок у стратегії розвитку електричних VTOL компанії, - говорить Грег Хіслоп, технічний директор Boeing. - У нас є можливість по-справжньому змінити повітряні подорожі і транспорт, і сьогоднішнє досягнення стане важливим пунктом на цьому шляху".