Медведчук, Янукович і 500 росіян та компаній: У Росії розповіли, проти кого США посилять санкції

У Росії стверджують, що мають список з понад 500 російських підприємців, політиків і компаній, проти яких будуть введені санкції США

Про це заявив російський політик Олег Мітволь, який стверджує, що у нього є список російських посадовців і бізнесменів, які можуть потрапити до санкційного списку Росії, повідомляє "Дождь". 

За його словами, цей список, у якому вказано 568 людей, він отримав від джерела у зовнішньополітичних колах. Втім, як каже політик, список ще не остаточний, його можуть розширити. 

Зокрема, у списку є й українці, пов'язані з агресією Кремля на Донбасі та в Криму. Серед них екс-президент Віктор Янукович і його син Олександр, колишній прем'єр Микола Азаров. У списку також є і лідер громадського руху "Український вибір", кум президента Росії Путіна Віктор Медведчук. 

Щодо росіян та російських установ, то до списку також потрапили:

Зазначимо, напередодні міністр фінансів США Стівен Мнучін зауважив, що американська влада продовжує опрацювання жорстких санкцій проти Росії, ухвалених влітку 2017 року, і має оголосити про них найближчим часом. 

Читайте також: Санкції США проти Росії справді жорсткі. Як і по кому вони вдарять

Йдеться про законопроект H.R. 3364 "Акт протидії супротивникам Америки через санкції", схвалений влітку 2017 року. 

Законопроект передбачає можливість введення санкцій проти російських державних підприємств у металургійній та гірничо-видобувній галузях, та на залізничному транспорті, а також посилює антиросійські секторальні санкції щодо фінансового сектору та російської енергетики.

Читайте також: Болючі та жорсткі. Все про нові санкції США проти Росії