В "ДНР/ЛНР" залишилися без мобільного зв'язку. У Vodafone кажуть, що його можуть й не відновити, - ЗМІ

11 січня на території "ДНР" та "ЛНР" зник зв'язок мобільного оператора Vodafone Ukraine, а згодом також призупинив роботу й оператор проросійських найманців "Лугаком"

Про це повідомляє LIGA.net.

За інформацією джерел видання, в "ЛНР" майже добу немає взагалі ніякого мобільного зв'язку. Люди можуть спілкуватися тільки через інтернет.

Vodafone Україна не зможе відновити зв'язок на території "ЛНР", якщо кабель обірваний на непідконтрольній Києву території, передає "Інтерфакс-Україна".

У компанії наразі не встановили точне місце обриву. Зараз лише відомо, що пошкоджена волоконно-оптична лінія зв'язку в зоні АТО.

Також, як додають у Vodafone, підрядники з'ясовують можливість фізичного доступу до місця пошкодження для проведення ремонтних робіт. Якщо пошкодження - на непідконтрольній території, доступу туди у нас взагалі немає.

У оператора мобільного зв'язку зазначили, що зараз понад третина їхнього обладнання на непідконтрольній Україні території Донбасу знаходиться в неробочому стані.

В той же час, в "ЛНР" повідомляють, що Vodafone Україна не працює через пошкодження кабелю в районі окупованої Оленівки.