Google допомагає знайти "музейного" двійника, порівнюючи селфі з картинами і скульптурами

Ще у 2016 році Google випустила для Android і iOS додаток Arts & Culture, що містить базу даних творів мистецтва з музеїв в 70 країнах світу, а тепер розширила можливості додатку

Про це повідомляє Recode.net

У січні 2018 року компанія представила нову функцію додатка під назвою "Is your portrait in a museum?": Вона дозволяє зробити фотографію і порівняти її з 70 тисячами робіт художників і скульпторів. Для цього використовується технологія розпізнавання обличчя користувача від Google.

За кілька днів програма Arts & Culture стала популярною в США: за інформацією Recode, завдяки новій функції вона зайняла перше місце в топі безкоштовних додатків. Користувачі почали шукати своїх "двійників" в музеях і ділилися результатами в соцмережах.

Багато користувачів залишилися не дуже вдоволеними результатами порівняння своїх знімків з картинами і скульптурами, і викладали невдалі спроби в мережу. А деякі просто публікували жарти на тему Arts & Culture, намагаючись уявити можливі результати.

"Я зробила близько 20 Селфі з цим додатком, і ЩОРАЗУ отримувала цього лякаючого хлопця в результатах. З ким мені судитися?"

"У мене є кілька питань до точності цього генератора"

"Вау, я маю на увазі, вау google arts and culture"

"Збіг з Bold and Brash (картина, намальована Свідвордом з мультика" Спанч Боб ") на 100%, спасибі, Google Arts & Culture"

"До біса цей додаток"

Читайте також: Купи собі нишпорку. Як гаджети стали занадто розумними