Для запуску закону про приватизацію треба ухвалити ще 20 законодавчих актів, - Фонд держмайна

Для ефективної роботи закону про приватизацію міністерства повинні працювати разом над впровадженням щонайменше 20 законодавчих актів

Про це заявив в.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров у ефірі Еспресо.TV.

Закон про виведення з державної власності підприємств дає нове визначення приватизації, яке зрозуміле для наших та закордонних інвесторів. Трубаров зазначив, що прийнявши новий закон, Україна очікує іноземних інвесторів та збільшення їхньої ролі у приватизації. 

"Я вважаю, що усіх найбільше цікавить великі підприємства. Зокрема, ті, що пов'язані з енергетичною галуззю", - пояснив в.о. глави Держмайна

Читайте також: 7 міфів про продаж держкомпаній. Уряд пояснює, чому їх давно треба приватизувати

Наступного тижня прем'єр-міністр буде проводити нараду щодо самого блоку приватизації, де чиновники розпишуть подальший рух дій у цьому напрямку. Трубаров зазначає, що для роботи закону про приватизацію необхідно розглянути щонайменше 20 законодавчих актів або розробити нові. 

"Сьогодні на нараді з міністром Кубівим домовились, що ми з іншими міністерствами починаємо цю роботу. Плануємо за місяць-півтора пройти усі правки, щоб наповнити ними тіло нового закону. Більшість об'єктів ми плануємо вивести з державної власності у 2018 році, якісь ще залишаться на 2019-20 роки", - додав Трубаров. 

Читайте також: 22,5 млрд за приватизацію. Як тепер продаватимуть держпідприємства